دانلود مقاله.پایان نامه.گزارش کار.کارآموزی.جزوه.کتاب
خط آزاد فسا
برچسب

سرطان سینه از سالها قبل شایعترین سرطان بانوان بوده و لذا یکی از شناخته شده ترین سرطانهاست و یکی از بیماریهائی است که تحقیقات فراوانی در مورد آن توسط محققین صورت میپذیرد.لذا درمان این بیماری در طی سالها دستخوش تغییرات اساسی شده است. در طی سالها محققین تلاش خود را علاوه بر افزایش تأثیر درمان بر کاهش عوارض ناشی از درمان معطوف کرده اند .

سالها قبل تنها عمل جراحی که برای درمان سرطان پستان انجام مشد برداشتن کامل پستان و به عبارتی قطع کامل عضو بود .اما از چند دهه قبل این سؤال برای جراحان پیش آمد که آیا میتوان بدون برداشتن پستان سرطان سینه را درمان کرد؟

اولین اقدامها برای حفظ پستان در درمان سرطان این عضو با شک و تردید انجام گرفت اما پس از آنکه این عمل برای تعدادی از بیماران انجام شد و پیگیری طولانی مدت آنها مؤثر بودن این درمان را ثابت کرد، این روش کم کم به روشی استاندارد برای درمان این سرطان تبدیل شد .در حال حاضر عمل جراحی حفظ پستان به عنوان روش جراحی پذیرفته شده در درمان شرطان پستان شناخته میشود و اگر تومور سرطانی در پستان پخش نشده باشد و اندازه آن خیلی بزرگ نباشد میتوان پستان را حفظ کرد یا به عبارتی فقط تومور و حاشیه ای از نسوج اطراف آن  را برداشت و بقیه ی پستان را نگه داشت. برای انتخاب این روش شرایطی وجود دارد که عبارتند از:

1- برای جلوگیری از عود تومور در قسمتهای  دیگر پستان باید اشعه درمانی انجام شود یعنی استعداد سرطانی شدن را در نسوج باقی مانده پستان با استفاده از اشعه ایکس از بین ببریم.این کار عوارض زیادی نداشته و به خوبی توسط بیماران تحمل میشود . اشعه درمانی یا رادیوتراپی پس از حفظ سینه در حدود 30 جلسه است که در30 روز متوالی انجام شده و درهر جلسه  در حدود 20 دقیقه اشعه با دوز استاندارد به ناحیه سینه و در صوت لزوم به غدد لنفاوی تابانده میشود . دستگاه های جدید رادیوتراپی که خوشبختانه در کشور ما نیز موجود است دارای امکانات خوبی هستند که عوارض رادیو تراپی را به حد اقل میرسانند.

 

2-پیگیری دقیق :بیمار باید پس از عمل جراحی تا 5 سال هر 3 تا 6 ماه توسط پزشک جراح تحت نظر باشد تا اگر سلولی از نسوج پستان تمایل به سرطانی شدن پیدا کرد سریعا شناخته شده و درمان شود.

باید گفت که احتمال عود بیماری در بقیه نقاط بدن مانند کبد ، ریه ، استخوان و مغز، با حفظ پستان افزایش نمی یابد اما احتمال عود در محل عمل یا اطراف آن در 10 تا 15 درصد موارد وجود دارد .این احتمال در صورت برداشتن سینه نیز در حد 5 درصد وجود دارد اما همانگونه که مشاهده میشود در هردو روش این احتمال کم بوده و با پیگیری بیمار قابل جبران است لذا بیمار با در نظر گرفتن پیگیری دقیق میتواند این روش را انتخاب کند.

در مورد نتیجه عمل جراحی از نظر زیبائی  خوشبختانه در اکثر مواقع نتیجه رضایت بخش است و با استفاده از روشهای اونکوپلاستی  یا همان تلفیق روشهای جراحی پلاستیک با عمل جراحی حفظ پستان میتوان ظاهر خوبی به بیمار بخشید حتی در برخی موارد مخصوصا در بیمارانی که پستان حجیم و بزرگ یا افتاده دارند نتیجه عمل از سینه قبلی بیمار نیز بهتر است و موجب بهتر  شدن روحیه بیمار میشود . در برخی بیماران مخصوصا آنهائی که حجم سینه ها کم است ممکن است تصحیح بعدی نیاز باشد که تزریق چربی یکی از روشهای تصحیح است.
- سؤالی که برای بیماران ممکن است مطرح شود این است که آیا نگه داشتن پستان در بیماران مبتلا به  سرطان پستان احتمال عود بیماری را به همراه ندارد و آیا برای ادامه زندگی آنها خطرناک نیست؟ همانگونه که در ابتدای صحبت گفتیم در بیمارانی که با در نظر گرفتن شرایط مناسب این عمل جراحی انتخاب میشود احتمال عود در محل جراحی ( نسج باقی مانده پستان) حدود 10 تا 15 درصد است و مطالعات زیادی نشان داده که این عود زندگی بیمار را به خطر نمی اندازد چون بیمار تحت نظر است و در صورت عود سریعا عمل شده و نسج مبتلا برداشته میشود و بسیاری از بیماران حاضرند برای حفظ سینه خود این مقدار از ریسک را بپذیرند و از ماستکتومی ( برداشتن سینه به طور کامل ) معاف شوند. باید توجه داشت که پزشک جراح باید هنگام برنامه ریزی برای عمل جراحی تمامی این موارد را با بیمار در میان بگذارد تا بیمار با چشم باز و با آگاهی کامل از شرایط درمان و پیگیری های لازم نوع درمان خود را انتخاب کند.برای مثال ممکن است بیماری به دلیل اینکه امکان پیگیری مداوم را ندارد یا از نظر روحی توانائی قبول ریسک حتی به میزان پائین را ندارد ، برداشتن سینه به طور کامل را انتخاب کند حتی اگر پزشک معالج ، او را واجد شرایط نگه داشتن پستان بداند.

4- نکته آخر اینکه  نگه داشتن پستان نیاز بیمار برای شیمی درمانی را افزایش نمی دهد . به عبارت دیگر انجام شیمی درمانی پس از عمل جراحی بستگی به نوع و مرحله تومور دارد و نوع عمل جراحی انجام شده (نگه داشتن یا برداشتن پستان) تأثیری در این تصمیم گیری ندارد.

 

با توجه به نکات ذکر شده در بالا میبینیم که خانمها نباید از ترس از دست دادن پستان خود از مراجعه به پزشک خود داری کنند زیرا در صورت تشخیص سریع و درمان به موقع میتوان عمل جراحی حفظ پستان را انجام داد و تأخیر در درمان این شانس را از بیمار میگیرد.به امید روزی که بانوان عزیز کشورمان با آگاهی کامل به جنگ با سرطان سینه بروند و این بیماری شایع و خطرناک را شکست بدهند.

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:




ارسال توسط زهرا
آخرین مطالب